VIS; TONIJN IN EEN PITTIGE WASABISAUS.

4 20 0 5
Aantal personen:
  • VOOR DE SAUS
  • undefined undefined
  • 1 sjalot
  • 4 cm verse gember
  • olie
  • 1 glas witte wijn
  • 1 limoen
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram boter
  • 3 eetl zoete chilisaus
  • 1/2 eetl wasabi
  • 6 eetl sojasaus
  1. --------------------------------------------------------------------------------
  2. Pel en snipper de sjalot.
  3. Schil en rasp de gemberwortel.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de sjalot.
  5. Voeg gember, witte wijn en limoensap toe en laat tot de helft inkoken.
  6. Voeg de slagroom toe en laat tot de helft inkoken.
  7. Roer blokjes boter door de saus tot de saus glad is.
  8. Breng op smaak met chilisaus, wasabipasta en sojasaus.
  9. Zeef de saus.
  10. DE TONIJN;
  11. Grill de tonijn aan beide kanten 1 minuut.
  12. Serveer de vis met de saus.
kok Kimberley