Vis-scampibrochette met mangosaus

18 30 5 5
Aantal personen:
  • 400 gram vaste visfilet (victoriabaars,pangasius, zeewolf,..)
  • 12 scampi's gepeld en ontdarmt
  • 1 rood spaans pepertje
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 rijpe mango's
  • 2 deciliter witte wijn
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram vetstof
  • 1 eetlepel gedroogde roze peperbolletjes
  • zout
  • peper
  • satéstokjes
  1. Snij de vis in blokjes van 2 à 3 cm.
  2. Bereid de marinade :
  3. halveer het Spaanse rode pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het heel fijn.
  4. Pers de citroenen uit en meng zit met 1 eetlepel suiker en een snuifje zout.
  5. Voeg de pepersnippers, vis en scampi's bij de marinade, roer voorzichtig om en laat 15 minuten marineren.
  6. Maak nu de mangosaus:
  7. Schil de mango's en snij hem in stukjes.
  8. Pers de sinaasappel uit en breng het sap samen met de witte wijn aan de kook.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Voeg de mangostukjes toe en laat doorkoken tot de mango goed zacht is en mix dan de saus.
  11. Voeg de roze peperbolletjes toe en breng eventueel nog op smaak met citroensap en suiker.
  12. Haal de vis en de scampi's uit de marinade en dep ze lichtjes droog.
  13. Steek afwisselend op een satéstokje.
  14. Bak de brochettes gaar in de pan, op de BBQ, onder de gril en serveer ze met de mangosaus.
Reese