vis pannetje

25 30 3 5
Aantal personen:
  1. Vispannetje
  2. Voor 2 personen
  3. 2 preiwitten
  4. 100 gr champignons
  5. 150 gr zalmfilet (zonder vel)
  6. 150 gr kabeljauw
  7. 100 gr grijze garnalen
  8. 30 gr boter
  9. 30 gr bloem
  10. 50 ml droge witte wijn
  11. ½ citroen
  12. 400 ml visfumet of -fond
  13. peper, zout
  14. 100 gr geraspte kaas
  15. prei en champignons in stukken snijden en (apart) stoven in een weinig vetstof, kruiden met peper en zout
  16. vis in 2 stukken snijden, witte wijn en visfumet aan de kook brengen, hierin de vis zachtjes laten pocheren (+/- 6 min (afhankelijk van de grootte van de stukken vis), op stand 3 à 4 indien schaal tot 9)
  17. vis laten uitlekken (stoofvocht NIET weggieten)
  18. boter smelten en bloem onderroeren, aanlengen met het stoofvocht van de vis tot een gebonden roux, 5 à 10 min zachtjes laten pruttelen (regelmatig blijven roeren zodat de saus niet aanbrandt)
  19. roux kruiden met peper, zout en muskaatnoot, en een paar druppels citroensap toevoegen
  20. de gestoofde champignons onder de roux mengen
  21. verdeel de gestoofde prei op de bodem van 2 individuele ovenschaaltjes
  22. verdeel hierop per schaaltje een stuk zalm en een stuk kabeljauw
  23. strooi hierop de garnalen en verdeel de champignonsaus over de schaaltjes
  24. kaas over strooien en in de voorverwarmde oven (op 200° à 220°) 20 min laten gratineren
  25. opdienen met aardappelpuree
freddy1948