Vis met zeevruchtensaus & aardappelsoufflé

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 Visfilets
  • 3 dl Visbouillon
  • 1/2 dl Witte Wijn
  • 2 el Vetstof
  • 2 el Bloem
  • Pocheervocht
  • 1 el Citroensap
  • 1 dl Room (vetarm)
  • 1 kl tomatenpurree
  • 150 gr Champignons
  • 150 gr Zeevruchten
  • 6-8 Aardappelen
  • 1 dl Melk
  • 2 Eieren
  • 1 Prei
  • 1/2 Venkel
  • 1 Wortel
  • Pezo
  • Nootmuskaat
  • Peterselie
  • Schijfjes citroen
  1. Aardappelen koken, pureren met melk, vetstof, eidooiers en kruiden
  2. Prei, venkel en wortel in julliene snijden, stoven en kruiden.
  3. Champignons in plakjes snijden en stoven
  4. Zeevruchten eventueel pocheren
  5. Visbouillon en wijn verwarmen
  6. Vis kruiden , in een ovenschaal leggen en overgieten met de bouillon en wijn . 20 minuten afgedekt garen op 200°C
  7. Stijfgeklopte eiwitten onder de purree scheppen. In een beboterde ovenschaal brengen en 20 minuten bakken op 200°C
  8. Vis uitscheppen. Vocht Zeven
  9. Saus : 2 el vetstof smelten , 2 el bloem erdoorroeren, pocheervocht , tomatenpurree en room toevoegen en al roerend laten doorkoken.
  10. Champignonschijfjes , citroensap en zeevruchten erdoor roeren en op smaak brengen
  11. Groenten over warme borden verdelen, vis erop schikken en de saus erover lepelen. Bestrooien met peterselie. Soufflé erbij scheppen en versieren met een schijfje citroen
Mieke 100