Vis Lasagne

12 45 3 5
Aantal personen:
  • 12 1 blaadje Lasagne
  • 300gr diepvries spinazie
  • 1 bolletje Mozarella ( 200 gr )
  • 200gr Ricottakaas
  • 2OO gr gerookte zalm
  • 1 blik gepelde stukjes tomaat
  • 500 gr vaste witte vis kabeljauw, enz
  • 2dl room
  • 100 GR Parmesan ( gemalen )
  1. vet een vuurvaste schotel in met een beetje olijfolie.
  2. Schik 4 velletjes Lasagna naast elkaar ( niet voorgekookt )
  3. Leg daarop wat stukjes tomaat, de in schijfjes gesneden mozarella, de in dunne plakjes verdeelde witte vis, en overdek met sneetjes gerookte zalm.
  4. Leg weer 4 velletjes lasagne, verdeel daaarop de spinazie, de witte vis en de gerookte zalm.
  5. Bedek opnieuw met een velletje lasagne.
  6. Verkruimel hierover de ricotta, verdeel de rest van de blokjes tomaat, wat peper en een beetje zout, de parmesan kaas.
  7. Overgiet het geheel met de rest van het tomatensap en het doosje room.
  8. 35 min in een voorverwarmde oven à 175° C, daarna eventueel nog enkele minuten onder de grill.
  9. Dien op met een frisse sla en vinaigrette.
  10. Opmerking : de stukjes vis kunnen ideaal gekruid worden met viskruiden.
  11. in de spinazie mag een teentje knoflook.
ggg