Vijgenspaghetti

7 30 5 5
Aantal personen:
  • 250 gr pasta (type macaroni)
  • 1 el olie
  • 250 gr paprikamix in kleine blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1/2 kfl bruine suiker
  • pezo
  • 1 blokje kruidenbouillon van knorr Italiano
  • 1 bokaal taste-it vijgen op siroop
  • 1 handjevol fijngesneden basilicum
  • 1 ietsiepietsie fleur de sel
  1. Verhit de el. olie en stoof hierin de paprikamix en de ui. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met pezo en suiker en verkruimel er het knorr-kruidenblokje bij. Zet deksel op de pot en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de pasta. Snij de vijgen in 4 en laat ff uitlekken op keukenpapier. Voeg na tien minuten de vijgen toe aan de pastasaus, verhit deze nog eens en kruid nog es af met pezo. Giet pasta af en meng onder de saus. Verdeel de pasta over 2 verwarmde schotels en werk af met basilicum en fleur de sel. Het pittige van de paprika's, het zoete van de vijgen en het zoute van de fleur de sel geven een verrassende smaakcombinatie in de mond!
Pegsken