Vijgen op meringuegebak

208 65 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 eiwitten
  • 300 g bloemsuiker
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gegrilde amandelschilfers
  • 100 g amandelpoeder
  • kaneelpoeder
  • 100 g verse kaas
  • 1 dl room
  • 8 verse vijgen
  1. Klop de eiwitten zeer stijf op en roer er beetje bij beetje de suiker bij.
  2. De eiwitten moeten stijf en glanzend zijn.
  3. Spatel er het amandel- en kaneelpoeder door.
  4. Verdeel de bereiding in 4 koeken op een stuk bakpapier en laat in de op 160° C voorverwarmde oven bakken.
  5. Klop de room half op met de suiker en roer door de verse kaas.
  6. Snijd de vijgen in stukken.
  7. Verdeel op de borden een spiegeltje verse kaas en schik er enkele stukjes vijgen op.
  8. Schik er een gebak op en werk af met de enkele lepels verse kaas, de rest van de stukken vijgen en versier met de amandelschilfers.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtHerfst