Vijgen met palmsuiker en cassissorbet

161 0 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:

voor de sorbet

  • 250 g cassisbessen (zwarte aalbessen)
  • 100 ml cassissiroop
  • 200 ml water
  • 50 g suiker

voor de vijgen

  • 8 vijgen
  • 4 volle kl palmsuiker
  • 4 klontjes boter van ongeveer 4 à 5 g
  1. Bereiding van de sorbet
  2. Warm de cassis op met de siroop, het water en de suiker.
  3. Doe alles door een fijne zeef en laat goed afkoelen.
  4. Doe de sorbet in de ijsmachine volgens de instructies van het toestel.
  5. Bereiding van de vijgen
  6. Snijd de steeltjes van de vijgen en kruis ze in aan de bovenkant. Vul elke vijg met een klontje boter en daarbovenop 1 volle koffielepel palmsuiker, druk de vijgen lichtjes samen en plaats ze in een ovenvaste schaal in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende ongeveer 7 à 8 minuten, overgiet ze regelmatig met de vrijgekomen jus.
  7. Laat de vijgen afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze volledig door waar ingekruist.
  8. Schep enkele mooie bollen van de cassissorbet uit in schaaltjes en verdeel er de vijgen en de bekomen siroop over... Dien meteen op.
Solo