Vietnamese noedelsoep met tempeh

215 75 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 100 g droge rijstnoedels
  • 2,5 l stevige groentebouillon
  • 10 cl sojasaus
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 thaïse chili fijngesnipperd
  • 225 g tempeh in dunne sneetjes (soort koek van gefermenteerde sojabonen) (aziatische supermarkt)
  • 80 g verse basilicum
  • 10 g versnipperde verse koriander
  • 100 g scheuten van mungbonen (aziatische supermarkt)
  • 4 witte uien in fijne plakjes
  • 4 partjes limoen
  • chilisaus (facultatief)
  • oosterse champignonsaus (aziatische supermarkt) (facultatief)
  • Solo Liquide
  1. Week de noedels in koud water gedurende 30 minuten. Laat ze uitlekken. Breng water aan de kook in een grote pot. Voeg de noedels toe en gaar in 3
  2. tot 5 minuten. Laat ze niet te ver garen! Giet af en spoel met koud water. Zet apart.
  3. Voeg ondertussen de sojasaus, gember, het zout en de Thaïse chili aan de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
  4. Bak de sneetjes tempeh goudbruin in een pan met wat Solo Liquide.
  5. Verdeel de noedels over 4 grote soepkommen en giet de hete bouillon over de noedels. Werk af met limoenpartjes, basilicumblaadjes, koriander, scheuten van mungbonen en de plakjes witte ui. Verdeel de gebakken tempehschijfjes erover en serveer met de hete chilisaus en champignonsaus.
Solo