Vietnamese komkommer

4 10 5 5
Aantal personen:
  • 2 komkommers in dunne plakjes
  • 3 el rijstwijn azijn
  • zout
  • 1 el soja saus
  • 1 tl suiker
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl gember geperst
  • mespunt cayenne peper
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 el sesam olie
  • 3 el zonnebloem olie
  • 3 lente uitjes in ragfijne ringetjes
  • 1 handje vers gehakte koriander
  1. Bestrooi de plakjes komkommer met zout en laat het vocht eruit trekken in een klein uurtje. Spoel af en dep de plakjes droog.
  2. Mix rijstazijn, sojasaus, suiker, knoflook, cayennepeper, en zwarte peper in een schaal. Voeg beide soorten olie toe en meng de komkommer, koriander en lente-uitjes hier doorheen. Mag weer even in de koelkast en dan lekker fris serveren.Simpel, maar zó lekker!
  3. Bron telegraaf Felix Wilbrink
Love to Cook