Viervierdengebak met kersen

68 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo
  • 150 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 1 handjevol kersen
  • 16 g vanillesuiker
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de Solo, de suiker, melk en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Voeg gaandeweg een per een de eierdooiers toe en meng. Klop het eiwit tot schuim.
  3. Voeg eerst de bloem en het bakpoeder toe en dan het eiwitschuim. Meng voorzichtig.
  4. Vet de bakvorm in met Solo en besprenkel met broodkruimels. Giet het beslag erin en leg de kersen erop. Laat zo’n 50 minuten bakken.
  5. Om na te gaan of de cake klaar is, prik je met een houten satéstokje in het midden van de cake. Prik diep en als de satéstok droog is, dan is de cake klaar. Besprenkel met poedersuiker om mooi af te werken.
Solo
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht