Viervierdegebak met sinaasappel

31 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g Solo
  • 4 eieren
  • 170 g suiker
  • 250 g tarwemeel
  • 100 g aardappelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 sinaasappel, de zest
  • 0.5 sinaasappel, het sap
  • 16 g vanillesuiker
  • Voor de afwerking:
  • 1 el poedersuiker
  • sinaasappelzeste
  1. Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
  2. Meng de Solo, suiker en vanillesuiker samen tot het geheel luchtig wordt. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe.
  3. Voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en mix vervolgens het beslag.
  4. Foto Blancheer de sinaasappel en rasp de schil voor de zeste. Pers vervolgens het sap uit een halve sinaasappel. Voeg alles aan het deeg toe.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm die op voorhand is ingevet met margarine en bestrooid met broodkruimels. Laat ongeveer 50 min. bakken.
  6. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en versier hem met de gekonfijte sinaasappelzeste.
Solo
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht