Videe Mon

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr dubbele kipfilet
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 blokje kippebouillon
  • 2 soeplepel bloem
  • 2 soeplepel boter
  • 1 st laurierblaadje
  • 1 bakje champignons
  1. Aan de hand van dit recept maak je op een eenvoudige manier een lekkere vol au vent. Voorbereiding Snij de champignons in schijfjes Bereidingswijze 1) Kook de kipfilet in water (ongeveer een goede halve liter). Doe hierin een half bouillonblokje en een laurierblaadje. Laat de kip op een laag vuurtje pruttelen tot ze gaar is. Laat ze nadien afkoelen in het vocht. 2) Kruid het gehakt met pezo en voeg chapelure en 1 of 2 eitjes toe, meng goed en rol balletjes. Kook de gehaktballetjes in water met eventueel een bouillonblokje en giet af. Laat de gehaktballetjes afkoelen. 3) Snij de champignons in schijfjes. Bak ze even kort aan in boter. 4) Laat de boter smelten in een pannetje ( ongeveer 2 soeplepels), voeg hier bloem bij (ongeveer 2 soeplepels) op een laag vuurtje. Goed roeren, en niet laten koken! Meng de bouillon (vocht) van de kip met deze saus. Let op: De saus moet goed gebonden zijn, Maak ze dus niet te lopend. 5) Voeg de gehaktballetjes, champignons en de kip (uitgerafeld of in stukjes) toe. 6) Kruiden naar smaak met peper / nootmuskaat 7) Naar wens een klein scheutje room toevoegen om de saus romiger te maken. 8) Zet de koekjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking, schep nadien de vulling in de koekjes.
Paneurke