Victoriabaars met groentensaus

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr victoriabaarsfilet
  • 2 el citroensap
  • solo vloeibaar
  • solo, bakken en braden
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels groene selder
  • 1 bosje peterselie
  • 10 cl room
  • 1 el geraspte citroenschil (bio)
  • basilicum
  • peper&zeezout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Wrijf de visfilets in met citroensap en zeezout.
  3. Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  4. Pel de ui, schil de wortel en maak de selder schoon, bewaar het groen van de selder.
  5. Snij de groenten in een fijne brunoise (blokjes).
  6. Hak het groen van de selder samen met de peterselie fijn.
  7. Fruit de groenten in een klontje solo en kruid met pezo.
  8. Voeg de room, de gehakte peterselie/selderblad en de geraspte citroenschil toe en kook even op.
  9. Leg de visfilets in de ovenschaal en bedek ze met de groentensaus.
  10. Zet de schaal 20 minuten in de warme oven.
  11. Serveer de visfilets met in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes (charlotte) en versier met een takje basilicum.
Victor S.