Vichyssoise met gerookte zalm

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 30 gr ongezouten boter
  • 2 preien in ringetjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 1 grote kruimige aardappel in blokjes
  • 1 el gesnipperde bieslook + extra ter garnering
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gr gerookte zalm in stukjes
  • 300 ml slagroom of kookroom
  • zalmeitjes ter garnering
  • 1 el gesnipperde bladpeterselie
  1. Koud amusesoepje of voorgerecht voor 4 personen.
  2. Verhit de boter in een koekenpan op laag
  3. vuur. Schep hierin de prei en ui 2-3 min.om zonder ze te laten kleuren.
  4. Voeg de bleekselderij, aardappel, peterselie,bieslook en kippenbouillon toe.
  5. Breng aan de kook op hoog vuur, schakel het vuur laag en laat de soep 10 min.pruttelen of tot de aardappel gaar is.
  6. Laat afkoelen.Voeg de zalmsnippers toe en pureer
  7. in een keukenmachine of met de staafmixer, in gedeelten.
  8. Zeef de soep eventueel en zet tot gebruik in de koelkast.
  9. Roer vlak voor het serveren de room door de soep en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  10. Schep de koude soep in kopjes of glaasjes en garneer met zalmeitjes, bieslook en versgemalen zwarte peper.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransSoepAperitiefhapje