Vichysoise

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 3 wit van prei
  • 1 stengel selder
  • 1 teentje look
  • 200 gr aardappelen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 220 ml room
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  1. - Reinig de prei en selder en snij in ringen. Pel de ui en de look. Snipper fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  2. - Smelt de boter en voeg de ui, prei, selder en look toe. Stoof 15 min.
  3. -Voeg de aardappelen en de kippenbouillon toe. Kook 20 min.
  4. - Haal wat preiringen uit de soep en hou apart. Mix de soep.
  5. - Voeg de room toe. Kruid met peper en zout en voeg de preiringen terug toe.
  6. - Afwerken met bieslook
*Shari