Vichysoise

400 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 klontje Solo
  • 5 cl light room
  • 2 aardappelen (niet vastkokend)
  • 2 wit van prei
  • 3 lente-uitjes
  • 6 dl groentebouillon
  • 25 g zure room
  • peper van de molen
  • zeezout
  1. Was de prei en snij ze in ringen.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Stoof de prei aan in de Solo onder deksel, voeg de
  4. bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
  5. Voeg de aardappelblokjes toe en laat ongeveer 20 minuten
  6. zachtjes sudderen.
  7. Mix de soep grondig met een staafmixer. Voor een
  8. mooie romige soep kun je deze best nog door een heel
  9. fijne zeef doen.
  10. Roer de zure room en de room door de soep en kruid
  11. af met peper van de molen en zeezout. Laat afkoelen
  12. en zet de soep dan in de koelkast tot ze heel koud is.
  13. Serveer de Vichysoise als hapje of als voorgerechtje.
  14. Smaak ze net voor het opdienen nogmaals af.
  15. Koud kan ze namelijk wat flauwer smaken dan warm.
  16. Bestrooi net voor het opdienen met wat fijngesnipperde lente-uitjes.
Solo