Verse Tomaten pastasaus in een handomdraai

3 15 0 5
Aantal personen:
  • ruim 1 kg tomaten
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 rood pepertje zonder zaad en lijsten
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • 1 groente bouillon blok
  • 1 kop tomaten groente sap
  1. Was de tomaten, snij de kern eruit en snij in grove stukken.
  2. Doe 2 el olijfolie in de pan en smoor de ui , pepertje en knoflook 3 minuten aan. Voeg de tomaten en de kruiden toe en verkruimel het bouillon blokje erover. Laat ca 8 min pruttelen.
  3. Voeg dan het sap toe en blender ( staafmixer of keukenmachine)
  4. Proef en voeg zo nodig zout, peper en of kruiden toe en je basis pastasaus is klaar.
  5. De hoeveelheid ( ruim 1 liter ) is voldoende voor 2x pastasaus voor 4 personen.
  6. Vries de andere helft in.
  7. Eigen recept en foto.
Love to Cook