Verse sint jakobsschelpen op een bedje van spinazie

32 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 verse sint jacobsschelpen
  • 500 gram gewassen jonge bladspinazie
  • 2 sneetjes parmaham
  • 1 dl room
  • 50 gram verse zeekraal
  1. Open de schelpen en kuis ze grondig. Smijt de bovenste helften weg en bewaar de onderste. Hou ze warm in de oven
  2. Stoof de spinazie kort in de helft van de boter en voeg de room toe. Laat nog even kort wellen en kruid met peper en zout.
  3. Leg de parmaham tussen twee keukenpapiertjes en laat kort warmen in de magnetron op volle kracht. Zie dat ze niet verbranden. Laat ze afkoelen. Ze moeten helemaal krokant zijn.
  4. Bak de gekuiste en drooggedepte sint jacobsvruchten in de rest van de boter niet te lang tot ze net gaar zijn.
  5. Haal de schelpen uit de oven, verdeel de spinazie, schik de schaaldieren op de spinazie en drapeer de zeekraal errond, maak met een scherp mesje een inkeping in het vlees en steek hierin een stukje krokante parmaham.
  6. Indien je dit gerecht helemaal feestelijk wil maken kan je nog een schijfje truffel toevoegen, of een paar druppeltjes truffelolie volstaan ook al
marc_1