Verse linguine met jus van boleten, truffel en zure room

27 205 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 450 g wilde paddestoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Solo
  • 2.5 dl boletenjus (te koop in een speciaalzaak voor wild en gevogelte)
  • 100 g zure room
  • peper en zout
  • 450 g bloem
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 3 eetlepels melk
  1. Doe bloem, eieren, eierdooiers, olie, melk en een flinke snuif zout in de keukenrobot en laat kneden tot een taai deeg.
  2. Laat het deeg enkele uren rusten en draai het dan in de gewenste vorm.
  3. Reinig de bospaddestoelen en stoof ze in Solo, samen met de knoflook.
  4. Voeg de boletenjus en de zure room toe en laat koken tot de saus lichtgebonden is.
  5. Breng op smaak met zout en peper en hou de saus warm.
  6. Kook de pasta al dente, giet af en meng er de saus onder.
  7. Serveer onmiddellijk.
Solo