verse lasagne

198 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
  • 4 wortelen
  • 1 courget
  • 500 gr champinons
  • 2 rode paprika
  • 500 gr gemalen kaas
  • 1 l melk
  • bloem
  • solo boter
  • olijfolie
  • 4 ajuinen
  • 3 teentjes look
  • 500 gr lasagne blaadjes
  1. voor de saus:
  2. was en snij de courget, paprika, wortel, champinons en ajuin
  3. verwarm in een kom de solo en stoof er de ajuin in
  4. voeg daarna de wortel en paprika toe
  5. laat die even stoven( ondeveer 15 a 20 min)
  6. voeg er de gourget bij
  7. laat verder stoven voeg eventueel wat olijf olie toe
  8. als de groenten klaar zijn voeg je champinons bij en de tomatenblokjes( 2 a 3 blikken) samen met de geperste look
  9. laat zachtjes verder stoven op een klein vuurtje
  10. gehakt bakken
  11. deze bij de saus voegen
  12. witte kaassaus maken
  13. roux maken met boter en bloem
  14. melk toevoegen
  15. peper zout muskaatnoot
  16. gemalen kaas in doen
  17. maak groentensaus af door deze te kruiden met marjolein, peper en zout en spaghettiekruiden.
  18. kan naar smaak ook basilicum bijgedaan worden
  19. in een diepe ovenschotel
  20. eerst alleen sap van de tomaten- groentensaus
  21. blaadjes
  22. groentensaus
  23. blaadjes
  24. kaassaus
  25. blaadjes
  26. groentensaus
  27. blaadjes
  28. kaassaus en gemalen kaas en laat rusten in de koelkast
  29. maak zeker 6 u op voorhand
  30. zet 40 a 45 min in voorverwarmde oven van 200 graden
nelleken