Verse kaas met rauwkostsalade

7 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr volle kwark goed uitgelekt
  • 300 gr zeer fijngesneden rauwkost naar keuze. Zie suggesties.
  • 2 el verse peterselie en dille
  • 100 ml zure room zout en peper
  1. Frisse en toch vullende en romige salade, heerlijk met een snee brood voor bij de lunch. In Oekraïne wordt het ook als ontbijt gegeten – licht verteerbaar en toch voldoende om een goede basis voor de dag te krijgen.
  2. Maar ook een uitstekend vegetarisch aperitief hapje.Heerlijk op een stukje vers stokbrood, toast of ...op ..... Toastjes zelf maken erg lekker en super eenvoudig.( elders in mijn schrift)Zoek( aperitiefhapjes, brood sandwiches)
  3. Voor de rauwkost kunt je eigenlijk alle groente gebruiken die je rauw lekker vindt.
  4. Traditioneel worden radijsjes, komkommer, rode ui of lente ui, tomaat, paprika gebruikt.
  5. Alle groente in kleine blokjes snijden.
  6. Verse peterselie en dille zijn ook belangrijk, vooral dille is erg populair vvor de smaak.
  7. De verse kaas goed vermengen met de zure room en zout en peper tot een gladde massa.
  8. Rauwkost toevoegen, goed door elkaar mengen en serveren met vers brood. Heerlijk!
  9. Note: Het recept is voldoende voor 4 peronen als aperitief hapje.
  10. Als lunch voor 2 personen
Love to Cook