Verse, eenvoudige en snelle tomatensoep

11 25 4 5
Aantal personen:
  • 2 kg soeptomaten
  • peterselie en basilicum naar smaak
  • 3 groente bouillonblokken
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 1/2 el suiker
  • pezo
  1. Dit is eigenlijk de meest eenvoudige en de lekkerste van alle tomatensoepen, niets uit een pakje, gewoon rijpe tomaten in de soep en basta!
  2. Ik vraag ze op de markt, ze zijn zacht en overrijp, maar supergeschikt voor tomatensoep! Misschien heeft je groenteboer in de supermarkt er ook nog wel staan!
  3. Je hebt ook een molen nodig waarmee je de tomaten kunt zeven.
  4. Was de tomaten en snij ze in vieren.
  5. Doe alle stukken in een soeppan en giet er een klein scheutje water bij. Voeg suiker toe en wat zout.
  6. Breng de tomaten aan de kook en laat ze 15 minuten doorkoken op niet al te hoog vuur.
  7. Zeef de tomaten in een andere pan.
  8. Voeg aan de tomaten wat tomatenpuree toe en de bouillonblokken.
  9. Ook de peterselie en basilicum erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout.
  10. Je kunt er natuurlijk ook een maaltijdsoep van maken.
  11. Met soepgroenten ,vermicelli en gehaktballetjes en geserveerd met warm stokbrood met kruidenboter,
  12. Smakelijk eten, smullen maar!!!
Love to Cook