verse aspergesoep met gerookte kipfilet

5 40 5 5
Aantal personen:
  • 200 gr gerookte kipfilet
  • 500 gr witte apserges gepeld
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sap van een halve citroen
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 eetl peterselie
  1. van de geschilde apserges de kop er af snijden en de rest in kleine stukken doen
  2. kook de stukjes(niet de kopjes) beetgaar in de kippenbouilon en pureer ze dan(mixen)
  3. halveer de aspergekoppen en kook ze in beetje water met het citroensap in 5 min
  4. smelt de boter in een soeppan en roer er de bloem door
  5. schenk de aspergebouillon(hetgeen je mixte) erdoor tot je gladde soep hebt
  6. laat ze nog eventjes zo'n 5 min doorkokne en breng op smaak met peper en bootmuskaat
  7. schep nu de aspergepunten er bij en de in fijne reepjes gesneden kipfilet en de peterselie
  8. smakelijk
hildeke3105
Meer inspiratie

BelgischSoepBijgerechtZomer