Verrassende Lekkere Oosterse Stoofpot

22 150 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr rundvlees
  • peper zout
  • 1 laurierblad
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 100 gr boter
  • 2 kruidnagels
  • 1 kg uien grof gesnipperd
  • 1 scheut rode wijn
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 scheutje wijnazijn
  1. Bak in de hete boter de blokjes vlees in porties lekker bruin en voeg dan de ui en knoflook toe en bak ze glazig..Dan kunnen alle overige ingrediƫnten erbij . Alles goed even doorroeren.. Draai de hittebron laag en stoof het gerecht ca 2 1/2 uur.Roer af en toe even. Voeg iets bouillon of water toe als het vocht te snel verdampt, Door inkoken wordt de saus vanzelf dikker.
  2. Het lekkerste met rijst, maar een kruimig gekookte patat misstaat ook zeker niet.
  3. Serveer er een salade of komkommer bij.
Love to Cook