Verloren brood met speculaas en appels

34 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • zout
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 12 sneetjes wit brood
  • 2 appels
  • 18 speculaasjes
  • donkere basterdsuiker
  1. Kluts 2 eieren, voeg 250 ml melk, een snuf zout, een snuf nootmuskaat en een snuf kaneel toe en roer even door. Schraap het merg uit een vanillestokje en voeg dit toe aan de melk. Kluts even goed door. Schil 2 appels en snij in plakjes. Beleg een sneetje witbrood met 3 speculaaskoekjes en met plakjes appels. Leg er een ander sneetje witbrood op. Leg de boterham in een ovenschaal en overgiet met het melk-ei mengsel. Keer om en giet hier ook een beetje melk-ei mengsel op. Doe hetzelfde met de rest. Leg de boterhammen tussen de grill met gladde platen en besmeerd met wat boter. Of bak de boterhammen om en om in hete boter in een koekenpan. Als de boterhammen net uit de grill komen dan doe je er een beetje donkere basterdsuiker op.
Sambaatje