Verkoelend Komkommersoepje voor Zomerse dagen

17 15 5 5
Aantal personen:
  • 1 komkommer geschild in blokjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • 250 ml koude kippen of groentebouillon
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el vers gehakte dille + enkele takjes als garnering
  • 2-3 el citroensap
  1. EEN HEERLIJKE ZOMERSE LUNCH OF VOORGERECHT.
  2. Houd enkele blokjes komkommer en enkele ringetjes bosui apart voor de garnering.
  3. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de avocado met de rest van de komkommerblokjes, bosui, de bouillon, yoghurt en dille tot een dikke soep.
  4. Breng op smaak met citroensap, zout en flink wat versgemalen peper.
  5. Laat de soep afgedekt in de koelkast in 1 uur heel koud worden.
  6. Roer de soep door en verdeel over kommetjes.
  7. Strooi de achtergehouden blokjes komkommer en ringetjes bosui over de soep.
  8. Lekker met meergranen stokbrood.
  9. Bereidingstijd: 15 minuten, plus wachttijd.1 uur.
  10. BRON: Vriendin.nl
Love to Cook