Venusschelpjes met cava en spinazie

9 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 grote venusschelpen of 24 kleine
  • 2 handjes jonge spinazie
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • 2 dl room
  • 2 cl cava of prosecco of champagne
  • solo, bakken & braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Spoel de schelpen grondig.
  2. Stoom de spinazie 10 minuten.
  3. Smelt een klontje solo in een ruime pan en stoof er de sjalot en schelpjes in aan op een hoog vuur, tot de schelpjes opengaan (+/- 10min.). Breng op smaak met pezo.
  4. Haal de schelpjes en de sjalot uit de pan, giet het kookvocht door een zeefje.
  5. Smelt 50 gr solo in een pan en giet er het kookvocht, de room en de cava bij. Warm op, maar zorg dat de saus niet kookt.
  6. Verdeel de spinazie en de schelpjes over diepe warme borden, lepel er wat van de saus over en serveer goed heet. Lekker met een stukje vers stokbrood of een toastje.
Victor S.