Venkelsoep

12 25 5 5
Aantal personen:
  • 2 kleine venkelknollen
  • 100 gr Parijse champignons
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 800 ml groentenbouillon
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 gr verse kaas
  • peper&zout (pezo)
  1. Was de venkelknollen, snij het groen eraf, hou apart.
  2. Schil de venkelknollen en snij in blokjes.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  4. Pel ui en knoflook en hak fijn.
  5. Verhit een weinig olijfolie in een kookpot en bak ui en knoflook glazig.
  6. Strooi er de venkel en champignons bij en roerbak 1 minuut.
  7. Blus het geheel met de bouillon en laat 10 minuten koken op een middelmatig vuur.
  8. Kruid af met pezo.
  9. Rooster de pijnbommpitten in een antikleefpan, hak ze daarna fijn.
  10. Hak het groen van de venkel fijn.
  11. Schep de soep in warme soepkommen, doe in het midden een schepje verse kaas en bestrooi met de pijnboompitten en het venkelgroen.
  12. Serveer met een geroosterd sneetje brood.
Victor S.