Venkelsoep

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetl olijfolie
  • 300 gram Gehakt of americain natuur
  • 300 Gram ajuin
  • 50 Gram rijst
  • 2 Blokjes vleesbouillion
  • 250 Gram tomatenpuree blikje
  • 4 liter water
  • 1 Theelpl paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  1. Ui in ringen snijden
  2. venkel in redelijk groffe stukken snijden
  3. ui in olijfolie aanbakken
  4. + gehakt rullen
  5. 4 L water toevoegen
  6. 2 blikjes tomatenpuree toevoegen
  7. 2 bouillonblokjes
  8. ongeveer 20 minuten laten koken
  9. afwerken met paprikapoeder, cayennepoeder en tabasco
  10. 50 gram rijst bijvoegen
  11. en nog ongeveer 10 minuten laten doorkoken
zihra