Venkelsoep met scampi’s

12 40 0 5
Aantal personen:
  • 16 scampi's
  • 2 l gevogeltebouillon
  • 2 venkel
  • 1 preiwit
  • 3 stengels witte selder
  • boter
  • 1 el bloem
  • 2 eidooiers
  • 1½ dl room
  • 2 uien
  • peper en zout
  1. Pel de scampi’s, snij ze in dunne rondjes en hou ze fris.
  2. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en voeg de scampischalen toe. Laat 10 minuten doorkoken op een zacht vuur en giet dan door de puntzeef.
  3. Maak de venkel schoon: snij de stengels af vlak boven de knollen en bewaar het groen als garnering. Snij de venkel in kleine stukken. Doe hetzelfde met de ui, het preiwit en de selder.
  4. Laat de groenten aanstoven in boter en roer er de bloem door. Giet er de gevogeltebouillon bij en breng al roerend aan de kook. Laat de soep gaarkoken.
  5. Mix de soep, giet door een zeef en kruid bij met peper.
  6. Stoof de scampirondjes in boter, breng ze op smaak met kippenkruiden en laat ze uitlekken.
  7. Roer in een soepkom de eidooiers en de room. Giet hier al roerend de hete soep op.
  8. Giet in elk bord wat soep, leg in het midden wat scampirondjes en versier met venkelgroen. Dien onmiddellijk op.
  9. Eet smakelijk.
Roland2303