Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

107 25 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • Solo
  • 1 sinaasappel
  • 1 blokje Knorr Finesse kip- of rundbouillon
  • 5 dl melk
  • Zout en peper
  • Korianderblaadjes
  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 koffielepel(s) komijnzaad
  • broodkorstjes
  1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
  2. Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
  3. Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
  4. Giet de aardappelen af.
  5. Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
  6. Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
  7. Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht