Veloute van aardpeer met cocquilles

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 800 Gr Aardpeer
  • 1 Sjalot
  • Water en citroensap
  • 1 Klontje Boter
  • 1,5 Liter Kippenbouillon
  • 8 Cocquilles
  • 1 Stukje Boter
  • bieslook
  • Zwarte peper
  1. Schil de aardpeer en doe ze in kleine stukjes . Leg ze in citroenwater tegen verkleuring . Stoof de gesnipperde sjalot op een laag vuur en voeg de aardpeer toe en laat een uur op een zacht vuur stoven totdat ze zacht zijn . Stamp ze tot puree en voeg de kippenbouillon toe tot de gewenste dikte .
  2. Laat de cocquilles goed drogen op keukenpapier . Smelt de boter en laat alles goudbruin bakken ongeveer twee minuten aan beide kanten . Schik ze in een diep bord . Verdeel de veloute erover tot ze bijna helemaal bedekt zijn . Overstrooi met bieslook,en zwarte peper en serveer warm.
Izegem 54
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht