Velouté forestier met KIRI

8 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 gram eekhoorntjesbrood
  • 250 gram parijse champignons
  • 2 sjalotten
  • 1 kipbouillionblokje
  • 6 porties kiri kaasjes
  • 1 toef kervel
  • 2 soeplepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 liter water
  1. Snipper de sjalotten en snij de champignons in schijfjes, stoof de sjalotten aan in de olie, voeg de champignons toe, laat een zestal minuten stoven, haal enkele schijfjes uit de kom als garnering. Giet het kokende water op de champignons en doe er het kip blokje bij en laat 15 minuten koken op klein vuur, mix de soep, doe er dan het boeketje kervel in en de kiri kaasjes, mix nogmaals, en laat nog eens opkoken.Kruid bij met peper en zout. Garneer de soep met enkele schijfjes eekhoorntjesbrood en plukjes kervel.
Monique_14
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtHerfst