Vegetarische Vijftien minuten pasta met spinazie, tomaat, feta en basilicum

42 15 4 5
Aantal personen:
  • 150-200 gr pasta naar keuze ( linguine)
  • 2 kleine witte ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 6 kleinere tros tomaten
  • 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 60 gr feta in blokjes
  • geraspte Grana Padano of Pecorino
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 4 el verse basilicum gesneden
  • 1 groente bouillonblok
  1. Voor deze heerlijke vegetarische pasta hoef je weinig extra's te doen. heel geschikt als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Begin met het koken van de pasta in water , waaraan een bouillonblokje is toegevoegd en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en smoor de ui en de knoflook. even glazig.. Laat de spinazie slinken in een andere pan en zet even opzij. Giet de pasta af in een zeef en voeg de pasta toe aan het ui knoflook mengsel samen met alle andere ingrediƫnten en de spinazie, behalve de geraspte Grana Padano en de geroosterde pijnboompitjes. Verhit alles door en door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer in diepe kommen en top het gerecht af met de geraspte Grana Padano of Pecorino en de pijnboom pitjes.
Love to Cook