Vegetarische Thaïse groene curry

4 25 5 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • ½ courgette
  • 200 gr sugarsnaps
  • 1 kleine broccoli
  • 1 oranje puntpaprika
  • 2 el groene curry pasta (of minder als je niet zo van spicy houdt)
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el Solo wikkel
  1. Verhit een eetlepel Solo in de sauteerpan en fruit er de fijngesnipperde ui samen met de geplette look aan in aan.
  2. Voeg de gesneden puntpaprika toe en bak de reepjes even mee. Doe er dan, naar smaak, de currypasta bij. Roer goed en laat alle smaken en aroma’s vrijkomen.
  3. Giet de kokosmelk erover en voeg ook de sugarsnaps en de broccoliroosjes aan de pan toe.
  4. Laat alles rustig een vijftal minuutjes doorkoken.
  5. Serveer deze curry met wat jasmijnrijst, papadums en wat pinda’s on top. Wil je de sugarsnaps liever niet knapperig, dan kan je ze altijd eerst even kort blancheren in kokend water. Deze curry kan je ook heel makkelijk met kip maken. Zo eenvoudig, maar boordevol smaak en kleur!
roeckiesworld