Vegetarische spaghetti met Quorn bolognaise

4 40 0 5
Aantal personen:
  • spaghetti, hoeveelheid naar eigen keuze
  • olijfolie
  • 350 gr Quorngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 kl geraspte citroenschil (bio)
  • 1 kl fijne suiker, of en klontje
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de knoflook, snij vervolgens in stukjes en plet ze met de vlakke zijde van een koksmes, of neem een knijper.
  2. Verhit 2 à 3 el oijfolie in een kookpot en bak het Quorngehakt samen met de geplette knoflook.
  3. Voeg na 5 minuten de tomatenstukjes toe en laat aan de kook komen.
  4. Voeg nu de geraspte citroenschil, de suiker en de tomatenpuree toe, kruiden met pezo.
  5. Dek af en laat minstens 20 minuten op een heel zacht vuur sudderen.
  6. Neem het deksel van de pot en voeg er de gehakte peterselie aan toe, laat 8 à 10 minuten inkoken.
  7. Zet nu het vuur op de laagste stand en meng er de basilicum onder, laat 2 à 3 minuten rusten.
  8. Kook ondertussen de spaghetti al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Giet de spaghetti af en verdeel over 4 warme pastaborden, schep er de saus over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Victor S.