Vegetarische risotto met kerstomaat, spinazie en erwtjes

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 400 g risottorijst
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 kleine rode uien (gepeld en gesnipperd)
  • 20 kerstomaatjes (2 takjes)
  • 3 handjes verse spinazie
  • 2 handjes diepvrieserwtjes
  • een halve aubergine
  • een halve courgette
  • 3 takjes basilicum
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 2 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Lookpoeder
  1. Verwarm de bouillon (2 bouillonblokjes voor 1,5 l water).
  2. Fruit de uisnippers in een wokpan met Solo vloeibaar en olijfolie.
  3. Snijd de kerstomaten in stukjes en stoof ze mee met de uien. Voeg er de fijngehakte basilicum bij.
  4. Voeg de risottorijst bij de uien en meng goed.
  5. Voeg er beetje bij beetje de bouillon bij tot de rijst gaar is. Je zal zien dat de rijst de bouillon snel zal opslorpen. Zodra je ziet dat de bouillon is opgenomen, voeg je twee pollepels bouillon toe (2 pollepels wat? Water?). De volgende keer voeg je één pollepel toe, en de derde keer nog een halve pollepel. Roer goed zodat er geen rijst blijft plakken aan de bodem. Als de rijst nog al dente is, voeg dan steeds een klein beetje bouillon toe. Zodra de rijst niet meer al dente is en al de bouillon is opgenomen, is je risotto bijna klaar.
  6. Terwijl de risotto pruttelt, bak je de aubergineplakjes en de courgetterepen in een pan met een beetje olie. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  7. Voeg de erwtjes (die je vooraf ontdooit in warm water) en de spinazie bij de risotto. Meng goed. De spinazie zal snel slinken.
  8. Breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en lookpoeder.
  9. Neem de risotto van het vuur en voeg er de Parmezaanse kaas bij. Meng goed.
  10. Serveer de risotto in een bord met de gegrilde courgette en aubergine, enkele spinazieblaadjes, erwtjes en één of twee kerstomaatjes.
Alizée