vegetarische Quesedilla (Mexicaanse tosti) + 3 heerlijke variaties

9 15 5 5
Aantal personen:
  • 2 kleine bloemtortilla's mini formaat
  • 3 kleine bosuitjes fijngesneden
  • 1 groene Jalapeño peper zonder zaad en zaadlijst klein gesneden
  • olijfolie
  • eventueel salsa **
  • 100 gr geraspte cheddar
  1. Dit is een tweede gerechtje van een avondvullende Mexicaans etentje, waarop we door de kinderen getrakteerd werden. Quesadilla betekent Mexicaanse tosti.
  2. Wrijf één kant van een tortilla in met wat olijfolie. Verhit een anti aan bakpan en leg er de tortilla in met de olie kant naar beneden. Bestrooi hem met de cheddar bos ui en de jalapeño peper.
  3. Leg er de andere tortilla op met de olie kant naar boven en laat 3 minuutjes warmen en de kaas iets smelten. Leg er dan een deksel op en keer de tortilla en laat de tortilla iets bruinen en de kaas smelten. Halveer de quesadilla en serveer er eventueel wat salsa op.
  4. ** Zie Slanke tomatensalsa, of Supersnelle tomatensalsa uit mijn schriftje.
  5. Maak je eigen variant met bijvoorbeeld, tomaat, bos ui en kaas,
  6. Variatie 1 Tip: gebruik niet te veel vulling per quesadilla en houd een randje rondom vrij.
  7. Pittige kip
  8. Maak een mengsel van stukjes gekookte, gebakken of geroosterde kip (restjes smaken vaak het beste!), stukjes chorizo, gehakte peterselie en een handje geraspte Cheddar (of pittig belegen) kaas. Snijd een rijpe avocado in blokjes, kruid met peper, zout en een beetje citroensap en meng voorzichtig door de kip.
  9. Beleg de tortilla's met het mengsel, top met een tweede tortilla en bak in een droge pan tot beide kanten bruin kleuren en de kaas is gesmolten. Serveer met Sriracha (of een andere pittige saus) en eventueel nog wat extra guacamole.
  10. Variatie 2 Mexican salsa. Deze combinatie barst van de Mexicaanse smaken. Snijd een gebakken steak in dunne reepjes (ook dit mogen weer restjes zijn). Meng met een paar in blokjes gesneden tomaten met zwarte bonen, stukjes rode ui, maïs, limoensap en -rasp, verse koriander en breng op smaak met peper en zout.
  11. Beleg de tortilla's met flink wat geraspte pittige kaas en het vleesmengsel, en top met weer een laag tortilla's. Bak tot de kaas is gesmolten en de wraps bruin aan beide kanten zijn. Serveer met een frisse dip zoals chimicurri of pico de gallo.
  12. Variatie 3 Voor de laatste (vegetarische) quesadilla gebruik je voornamelijk groene ingrediënten. Maak een mengsel van geblancheerde stukjes broccoli, stukjes bosui, gebakken blokjes courgette en in stukjes gesneden avocado.
  13. Breng op smaak met voldoende peper en zout en voeg eventueel nog verse koriander toe. Meng er nog een flinke hand geitenkaas door en maak de quesadilla's zoals hierboven beschreven. Bak en serveer met een pittige dip of Sriracha.
Love to Cook