Vegetarische penne

5 30 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr penne rigate
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • oijfolie
  • solo bakken en braden
  • 500 gr passata di pomodoro
  • 250 ml room
  • handvol gezouten cashewnoten
  • verse basilucumblaadjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Donderdag veggie-dag:
  2. Breng in een kookpot ruim water aan de kook met een beetje zout.
  3. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Spoel ondertussen de courgettes en dep droog, pel de ui, snij beiden in blokjes, pel de knoflook.
  5. Verhit 1 el olie en 1 el solo in een steelpannetje en stoof er de courgette en ui 5 minuten in aan op een halfhoog vuur, pers de knoflook uit en laat deze 1 minuut meestoven, voeg daarna de gezeefde tomaten en de room toe, goed doorroeren, afkruiden met pezo.
  6. Voeg op het laatst de cashewnoten toe aan de saus.
  7. Meng de pasta onder de saus en laat even opwarmen.
  8. Snijd de basilicum in reepjes.
  9. Serveer de pasta en bestrooi met basilicumreepjes.
Victor S.