Vegetarische paëlla

12 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 aubergine
  • 6 el solo
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 tl paprikapoeder
  • 225 g basmati rijst
  • 6 dl groentenbouillon
  • 450 g tomaten
  • zwarte peper
  • 120 g champignons
  • 120 g gebroken sperziebonen
  • 1 blik kikkererwten
  1. Snijd de aubergine in grote stukken en bestrooi ze met wat zout, laat ze uitlekken en dep ze met keukenpapier.
  2. Ontvel de tomaten en hak ze fijn. Snijd de champignons in schijfjes en de paprika's in reepjes.
  3. Kook de rijst.
  4. Verwarm de boter in een grote pan en fruit de ui, de look, de sperziebonen, de paprika's en de aubergine, af en toe roeren.
  5. Bestrooi met het paprikapoeder en roer er de rijst door die eventjes is voorgekookt.
  6. Schenk de bouillon, de tomaten, het zout en de peper erbij.
  7. Dit alles 10 minuten laten sudderen zonder deksel.
  8. Roer er daarna de kikkererwten en de champignons door.
  9. Laat nog wat sudderen en serveer.
sofied