Vegetarische moussaka met gegrilde groenten

27 65 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 pakje (175 g) vegetarisch gehakt (Quorn fijngehakt)
  • 1 tl Gyroskruiden
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 250 ml melk
  • 1 zakje Knorr Witte Saus
  • 1 ei
  • 100 g fetakaas
  1. Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook de aardappel ca. 10 min. in ruim kokend water. Afgieten.
  2. Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel en snijd de uien in schijfjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een grillpan of grilplaat.
  4. Meng de groenten met de vloeibare margarine. Gril de groenten in verschillende porties 5 min. in de hete grillpan.
  5. Meng het vegetarisch gehakt met de gedroogde kruiden en de gepelde tomatenblokjes.
  6. Schep wat van de gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal.
  7. Verdeel hier een laag aardappelschijfjes en een laag gegrilde groenten over. Eindig met de gehaktsaus. Herhaal tot alles op is.
  8. Maak de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking . Klop het ei erdoor. Schenk de witte saus over de gehaktsaus in de ovenschaal. Verkruimel de fetakaas erover.
  9. Bak de moussaka in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
  10. Zet de ovenschaal op tafel en verdeel aan tafel over 4 borden.
Knorr