Vegetarische Mexicaanse maissoep

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik mais 300 gram uitgelekt
  • 1 liter water
  • 2 stuks kippen bouillonblokken
  • 1 volle el mangochutney
  • 125 ml melk( halfvolle)
  • 1 el kerrie poeder
  • 1 paar druppels worchestersaus of meer naar smaak
  • 1/2 dl kookroom
  • 1 el maizena
  • 1 eidooier
  • peper en zout
  • 1 ui gesnipperd
  1. Voor onze huwelijks verjaardag werden we door de kinderen getrakteerd op een Mexicaanse avond. Hierbij dus de heerlijke maissoep. Meerdere recepten volgen als ik ze zelf gemaakt heb.
  2. Fruit de ui in een el olie lichtbruin. Schenk er het water bij en verkruimel er de 2 bouillonblokken over en breng aan de kook.
  3. Voeg de melk, mangochutney, kerrie en enkele druppels worchestersaus toe.
  4. Meng de kookroom met de maïzena en de eidooier en voeg dan 1/2 soeplepel van de soep toe. Roer dit goed door en voeg het mengsel bij de soep en zet het vuur laag, want de soep mag niet meer koken.
  5. Voeg de uitgelekte mais toe en warm dit even goed mee door. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi er vlak voor het serveren wat fijngesnipperde bladpeterselie over.
Love to Cook