Vegetarische lasagne van pompoen en paddenstoelen

20 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg gemengde paddenstoelen (bijv. portobello’s en kastanjechampignons)
  • 50 g ongezouten gemengde noten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 butternut-pompoen
  • 50 g Solo margarine
  • zeezout
  • 60 g bloem
  • 750 ml verse groentebouillon
  • 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine à 200 ml
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Maak de paddenstoelen schoon. Houd er enkele opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukjes. Zet de helft hiervan opzij voor de vulling. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de butternutpompoen en snijd hem in plakken van een halve centimeter dik. Hak de noten fijn.
  3. Laat 2 eetlepels Solo smelten en stoof er de helft van de paddenstoelenstukjes in aan met de knoflook en sjalotsnippers. Roer er de bloem door, laat kort meebakken en voeg dan de groentebouillon toe. Laat even inkoken. Mix alles fijn en voeg de Crèmefine Cuisine toe. Laat kort opkoken en binden.
  4. Stoof de rest van de paddenstoelen aan in 2 eetlepels Solo. Kruid met peper en zout.
  5. Vet een ovenschaal in met wat Solo en doe er afwisselend een laagje saus, een laagje pompoen, een laagje gebakken champignons en nootjes in. Verdeel er als laatste laag de apart gehouden paddenstoelen over.
  6. Bak de veganistische lasagne 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPastaHoofdgerecht