vegetarische curry met rijst

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ajuin
  • 1 courgette
  • 2 aubergines
  • 3 seldertakken
  • 2 theelepels garam masala
  • 400 ml kokosmelk (niet gesuikerd)
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 250 gr basmatirijst
  • 750 ml water
  • 1 soeplepel zout
  1. snij de ui, paprika's, courgette, selder en de aubergines in reepjes
  2. Verwarm 2 soeplepels kokosmelk in een pan met een beetje garam masala. Voeg de groenten toe, en de rest van de kokosmelk en de boullon.
  3. Laat sudderen gedurende 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Zout en peper naar smaak en eindig met een beetje citroensap.
  4. Voor de rijst
  5. spoel de rijst en laat uitlekken.
  6. Breng het gezouten water aan de kook . Voeg de rijst toe en laat 12 minuten koken (zie kooktijd op pakje)
  7. giet de rijst af en dien op met de vegetarische curry
NelekeP