vatapia de bahia

12 30 4 5
Aantal personen:
  1. ingredienten
  2. 1/2 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  3. fijngesneden bladpeterselie of koriander
  4. 200 g filets van vis met vast vlees : zeeduivel, zeewolf, roodbaars, pangasius, enz.)
  5. 62 1/2 g gezouten en geroosterde pindanoten
  6. 1 knoflooktenen
  7. 20 cl kokosmelk
  8. 1/2 limoen
  9. 1 1/2 eetlepels olijfolie
  10. peper en zout
  11. 1/2 Rode chilipeper
  12. 200 g scampi’s
  13. 1/2 stukje gember
  14. 1/2 ui
  15. Bereiding
  16. Fruit de grofgehakte ui in 2 eetlepels olie in een wok of brede stoofpan gedurende 5 min op zacht vuur. Voeg dan de geperste knoflooktenen toe, het fijngesnipperde vruchtvlees van de rode peper, de geraspte gember. Laat 2 min stoven, doe er dan de tomaten bij, de pinda’s en de kokosmelk. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
  17. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s en laat ze snel kleuren in 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Neem ze eruit en doe dan de in stukken gesneden vis in dezelfde pan. Neem meteen van het vuur wanneer de vis aangebakken is.
  18. Voeg het sap van de limoen aan de tomatenbereiding toe en mix tot een gladde saus. Voeg de scampi’s en de vis toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min sudderen.
  19. Bestrooi met fijngehakte peterselie of koriander en serveer heel warm met rijst.
  20. Tip:
  21. Gebruik geen kabeljauw voor dit recept, want deze vis zou tijdens de bereiding uit elkaar vallen.
Samantha20