Varkenswangetjes

38 150 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg varkenswangetjes
  • 3/4 liter blauwe chimay
  • 5 sjalotjes
  • 4 teentjes look
  • 1/2 kg champignons
  • 300 gr wortelen
  • 100 gr grookte spekblokjes
  • 1 blokje provencaalse kruiden(maggie)
  • 1 blokje kruidentuiltje(maggie)
  • 2 kuipjes rundbouillonketeltje(knorr)
  • peper
  • 50 gr margarine
  1. Smelt de margarine en bak het vlees af. Kruiden met peper.
  2. Snij de wortelen in stukjes van 1cm en de champignons snij je in vier.
  3. Snipper de uien de look fijn.
  4. Haal het vlees uit de pan en sudder de look en de sjalotten in hetzelfde vet als het vlees.
  5. Doe er eventueel nog wat vetstof bij.
  6. Voeg het vlees terug toe en overgiet met de chimay.
  7. Voeg ook de bouillonketeltjes en de kruidenblokjes toe.
  8. Laat 90min. sudderen.
  9. Voeg nu de wortelen en het spek toe en laat nog 30min sudderen.
  10. Voeg nu de champignons toe en laat nog 15min sudderen.
  11. Saus indikken met maizena.
magic jane