Varkenswangetjes

13 150 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg varkenswangetjes
  • solo, bakken en braden
  • 1 grote ui
  • 1 el rode wijnazijn
  • 40 cl trappistenbier
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 sneetje bruin brood
  • mosterd
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken.
  2. Bak het vlees aan in wat solo, haal uit de pan.
  3. Pel de uien en snipper ze fijn, fruit aan in solo in dezelfde pan waarin u het vlees gebakken heeft.
  4. Zodra de uien mooi gekleurd zijn voeg je de azijn en het vlees toe, kruiden met pezo, goed omroeren, voeg ook tijm, laurierblad en het bier toe.
  5. Besmeer de boterham met mosterd en leg deze op het vlees.
  6. Zet de deksel op de pan en laat onder gesloten deksel ongeveer 2 uur garen, regelmatig omroeren om aanbakken te voorkomen.
  7. Controleer af en toe met een vork de gaarheid van het vlees, het moet wel uiteenvallen.
  8. Bind voor het serveren de saus eventueel met los geroerde maïzena en kruid bij met pezo.
  9. Dien op met frietjes.
Victor S.