Varkensvlees zoetzuur

12 45 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr varkensvlees
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el tomatenketchup
  • 5 el suiker (+/- naar eigen smaak)
  • 1 ei
  • 150 gr ananasblokjes (mag ook uit blik)
  • 3 el maïszetmeel
  • 4 el olie
  • zout
  1. Pel de ui, snij hem overlangs doormidden en snij in repen.
  2. Spoel de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snij in grove stukken.
  3. Snij het vlees in dunne reepjes.
  4. Vermeng in een kommetje de worcestersaus, sojasaus, rijstazijn, ketchup en 4 eetlepels suiker, roer goed.
  5. Roer het ei los met 4 eetlepels water, beetje suiker (niet meer dan 1el) en zout, giet dit over de varkensreepjes, laat 15 minuten marineren.
  6. Haal het vlees uit de marinade, bestrooi met 2 eetlepels maïszetmeel, meng dit met de vingers goed in het vlees.
  7. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en bak het vlees bruin, haal het vlees met een schuimspaan uit de wok.
  8. Doe nog een eetlepel olie in de wok en bak daar eerst de paprika, dan de ui en daarna de ananasblokjes even in aan.
  9. Schep alles met een schuimspaan uit de wok.
  10. Giet de ketchup in de wok en laat even opkoken.
  11. Roer de rest van het maïszetmeel glad met een beetje koud water en bind er de saus mee, laat even doorkoken.
  12. Doe alles terug in de wok, bij de saus, laat even opwarmen.
  13. Dien op met rijst.
Victor S.