varkensstoofvlees met peperkoek

185 90 4 5
Aantal personen:
  • 4 wortels
  • 1/2 fles bruin bier
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • 2 sneden peperkoek
  • 2 ajuinen
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • solo
  • stoofvleeskruiden
  • 2 el bloem
  1. snij de wortels en de ui in blokjes
  2. wentel het vlees in wat bloem en bak het vlees aan in de solo tot het een goudbruine kleur heeft.
  3. voeg de ui, wortels en laurierblaadjes aan toe, goed kruiden.
  4. overgieten met het bruin bier en het bouillonblokje toevoegen en de peperkoek in blojes snijden en er bovenop leggen.
  5. op een zacht vuurtje anderhalf uur laten sudderen.
  6. opdienen met frietjes, puree of gekookte aardappels
chrisje_1